Tips og råd

Å velge riktig trappeleverandør

31.08.2019 Skrevet av: Martin

I jakten på en ny trapp er det mange valg som skal tas, ikke minst når det kommer til valg av leverandør.

I alle bransjer er det et varierende nivå av seriøsitet, og selv om mange trappeleverandører er gode og trygge bedrifter finnes det dessverre aktører hvor ikke alt er slik det bør være. Her er noen tips om vurderinger som er viktige å gjøre før leverandør velges.

1. Bedriftsinformasjon

Ethvert seriøst foretak må være momsregistrert, betale skatt og ha økonomien i orden. Alle norske foretak er registrert i Brønnøysundregisteret, og du kan hente mye nyttig informasjon via bedriftsdatabasen proff.no. Her kan du kjapt få et innblikk i selskapets økonomi. Dersom et selskap har gått med røde tall eller lav driftsmargin de siste årene kan det bety at ting ikke er som det skal være. Om regnskap ikke er levert, burde det definitivt sees på som et rødt flagg. Dersom selskapet du vurderer ikke finnes i denne databasen, eller ikke har et gyldig organisasjonsnummer, er det også en god grunn til å være forsiktig.

Skjermbilde fra proff.no som viser nytrapp.no sine resultater fra 2018
Skjermbilde fra proff.no som viser nytrapp.no sine resultater fra 2018

Ved en konkurs betyr det at du ikke er garantert pengene tilbake dersom selskapet går konkurs underveis i produksjonen. Dersom selskapet går konkurs etter at trappen er levert, har du heller ingen mulighet for reklamasjon eller garanti på trappen.

2. Kvalitet og pris

«Hvor mye koster en trapp?» spør mange. Det er et spørsmål som kan være like vanskelig å svare på som hvor mye en bil koster. Hovedårsaken til prisforskjellen på trapper er hva slags materialer som er benyttet. Ikke bare er det prisforskjeller på forskjellige tresorter (furu er for eksempel billigere enn eik), men det er også forskjeller på pris og kvalitet på samme type treverk. Eik fra leverandør A er ikke nødvendigvis lik eik fra leverandør B. Her kommer mange variabler som geografisk område treverket er hentet fra, tørketid og etterbehandling inn. Dersom treverket ikke har fått optimal behandling er risikoen for sprekker og knirking større. Den billigste løsningen kan fort ende opp som en ugunstig løsning dersom man må bruke tid og penger i etterkant på vedlikehold.

3. Showroom

Har leverandøren et lokale eller showroom der du kan se produktene live? Eventuelt hvorfor ikke? Det er en stor trygghet at en leverandør har et fysisk sted å henvende seg. Ikke bare fordi det er lettere å orientere seg over utvalget og få en konsultasjon på forhånd, men også fordi du har et sted å møte opp dersom du skulle ha en reklamasjon.

Bilde av showroomet til Nytrapp i Oslo

 

4. Les andres erfaringer om leverandøren

Benytt Google eller lignende søkemotorer og søk på erfaringer om den aktuelle leverandøren. Har noen andre nevnt noe positivt eller negativt?

Lykke til med trappeprosjektet! Send oss en henvendelse eller ring når du er klar for å sette i gang planleggingen.