Våre trapper

Vi har ingen «faste» modeller eller et begrenset utvalg av produkter. Våre trapper lages på skreddersøm, slik at den blir helt optimal til ditt trapperom og etter dine ønsker. 

Er du usikker på hva slags trapp du skal velge?

Kontakt oss for rådgivning

Noe du lurer på i forbindelse med ny trapp?

Se våre ofte stilte spørsmål

Hva slags trapp, og hvordan går du frem?

Trappen blir mer synlig

Det er en klar trend både i private og offentlige bygg: Trappen endrer sin status og rolle. Stadig flere velger å investere mer for å få en vakker og funksjonell trapp innendørs. Her ser vi en klar sammenheng i prisnivået. Jo mer synlig og sentral trappen er inne i huset, desto mer er man villig til å bruke på design. I det motsatte tilfellet der trappen er omgitt av vegger og ikke synes, vektlegger man heller vakkert treverk og god trinnutforming.

Ulike trappemodeller

Spiraltrapper har solgt godt de siste årene, både fordi denne trappemodellen ofte har et elegant design og er plassbesparende som innetrapp. En spiraltrapp tar nemlig mindre av rommet både visuelt og fysisk.

Den klassiske vangetrappen går heller aldri av moten. Men den klassiske vangetrappen fornyer seg – og den kan absolutt være en flott løsning i det rette miljøet.

Den nye generasjonen – midtvangetrapper. Dette er fantastisk flotte trapper der trinnene står åpent inn i en midtvange som går under trinnene. De egner seg best som rette løsninger eller reposløsninger. Dette er nesten en skulptur i hjemmet. Før var disse trappene svært kostbare, men ny teknikk på å brette og laserskjære stål, gjør at de ikke er så mye dyrere enn en god, klassisk vangetrapp.

Nye materialer og trender

Vi ser at furutrinn snart blir helt borte. Dette er et rimelig materiale, men vanskelig å holde pent, rett og slett fordi treet er for mykt. Kuler og snirkelurer blir også borte, da man satser på rene, rette linjer og i stedet begynner å bruke spesielle tresorter, glass og stål.

Generelt blir det stadig viktigere for kundene å få helhet mellom trinnfarge og gulvene i boligen. Merbau og eksotiske tresorter har vært brukt en del de senere årene, men eik er stabilt posisjonert – og vi ser eik og ask i ulike behandlingsalternativer: for eksempel Driftwood, røkt og lasert eik. Douglas gran er også en spennende tresort med nydelige sjatteringer. Glass og stål konkurrerer stadig oftere med tradisjonelt treverk, særlig i rekkverk.

Trinn i glass er en trend som kommer mer og mer. Man ønsker et design som gir følelse av trinn som flyter og svever. Det siste er trapper med trinn “rett ut av veggen” uten vanger på sidene. Selv om kundene fortsatt kjøper lukkede trapper – så etterspør man i større grad åpne løsninger. Fortsatt er nok mer enn halvparten av trappene vi selger gode, rimelige og enkle løsninger: En transportvei mellom to etasjer.

Stadig flere velger å bruke mer penger på trapp. Enkelte ganger kan det være vanskelig å forene ønskene om godt design og god gå-komfort, rett og slett fordi det avsettes generelt for lite plass til en god trapp. Det er liten tvil om at en rett trapp – for ikke å si en repostrapp, gir best gå-komfort. Et generelt råd til slutt; Sett av nok plass til trappen! Da har du valgfrihet, og slipper å kompromisse mellom komfort eller utforming.

Vi er spesialister på trapper både inne og ute

Felles for våre trapper er at de tilpasses dine ønsker og mål, slik at du får en trapp som passer helt perfekt i forhold til omgivelsene, og samtidig ivaretar ergonomi og gangkomfort. Vi veileder deg helt fra startfasen slik at du får de rådene og innspillene som kan være avgjørende for et godt prosjekt.

Les Mer

Få pristilbud eller rådgivning på ny trapp

Send oss en henvendelse