Inspirasjon

Nå kommer våren!

27.02.2023

Våren nærmer seg, og det er snart klart for å begynne på årets utendørsprosjekter. Skal du ha ny trapp i hagen, på terrassen eller til inngangspartiet? Vi har mange alternativer for enhver smak, og her er en liten guide til hva som finnes og hvordan du kan finne din drømmetrapp.

Modeller og typer

Når det er snakk om trapper for utendørs bruk, tenker mange ofte på enkle galvaniserte ståltrapper. Dette kan være et godt og rimelig alternativ der funksjonen er det viktigste med trappen, men det finnes også flere andre alternativer. I prinsippet kan alle våre ståltrapper tilpasses for utendørs bruk.

Den klassiske galvaniserte ståltrappen

Galvanisert utetrapp i stål

Rett utetrapp i sort stål

Utetrapp i sort stål

Forskjellige typer trinn

Uansett hvilken vangemodell du liker best kan du velge andre typer trinn. Den mest brukte trinntypen utendørs er trinn av gitterrist, men avhengig av bruk kan det noen ganger være ønskelig med andre varianter.

Gitterrist

Den vanligste og rimeligste trinnvarianten. Den har fordelen av at regn og mindre mengder snø faller gjennom, slik at man får et godt grep når man går i trappen, selv om vinteren.

Utetrapp med glassrekkverk

Pannetrinn

Om trappen er mellom to terrasser og primært brukes om sommeren, og ofte barfot, kan det være bedre å gå på terrassebord eller fliser. Vi kan levere trapper med pannetrinn/trau, der man selv kan fylle dette med terrassebord eller støpe i og legge fliser.

Trapp til terrasse

Perforerte stålplater

Dette er en litt annerledes variant av ståltrinn. De perforerte stålplatene gir en moderne «look» og er litt bedre å gå på barfot enn gitterrist. Den gir godt grep, men er litt mer utsatt for is om vinteren. Dette er ofte en favoritt i kombinasjon med utendørs designtrapper.

Utetrapp i stål

Rekkverk

Av rekkverk kan alle typer stål- og glassrekkverk benyttes. De rimeligste galvaniserte trappene har et standardoppsett med spilerekkverk av stål, men man kan også lage en oppdatert løsning med forskjellige varianter av spilerekkverk, glassrekkverk eller rekkverk av rustfritt stål. Her kan altså de fleste av våre innendørs rekkverk, utenom de av treverk, velges.

Utetrapp i stål

Overflatebehandling

Ståldelene på utetrapper vil bli galvanisert for å beskytte mot rust (gjelder ikke rustfritt stål), men man kan også lakkere utenpå galvaniseringen for å få den fargen man ønsker. Vi anbefaler generelt at trinn ikke lakkeres, siden det her vil bli mer slitasje på lakken som fører til at den holder seg pen kortere og det øker behovet for vedlikehold. Vanger og rekkverk kan fremdeles være lakkert og gi det uttrykket du ønsker deg. Lakkeringen som gjøres på utendørs trapper har litt mer struktur enn på innendørs trapper. Dette er for å bedre skjule den litt røffere galvaniseringen og for at de lettere skal kunne overmales ved behov for vedlikehold.

Hvordan komme i gang?

Vi håper du har fått svar på noen spørsmål her, men om du ikke har funnet akkurat det du ønsker deg eller lurer på noe mer, er det selvfølgelig bare å ta kontakt med oss så hjelper vi deg videre. Om du har funnet inspirasjon andre steder så er det også få begrensninger i hva vi kan lage og hjelpe med. Ikke vær redd for komme med egne design eller ønsker, så finner vi sammen en løsning som blir slik du hadde sett for deg.

Det kan være lurt å være ute i litt god tid før trappen skal på plass. I likhet med innendørs trapper trengs det litt planlegging i forkant før en trappeproduksjon, samt at produksjonen i seg selv tar noe tid. Ta gjerne kontakt med oss allerede i dag, så kan vi hjelpe deg med å komme i gang med ditt prosjekt, forklare litt rundt hva som trengs, og ikke minst hjelpe deg med å finne din drømmedrapp slik at den er klar for vår- og sommersesongen.

Spiral utetrapp i sort stål

Send oss en henvendelse