Designtrapp i stål og eik

Prosjekt Aakhus – Gommerudveien 11. Ståltrapp med valsede sidevanger som former rekkverk, trinn i 90 mm tykkelse

Rekkverk
Sveisede stålplater
Trinn
Massiv eik

I samarbeid med arkitekt Eirik Solheim Aakhus fikk vi i 2018 levere en unik og spennende trappeløsning til en ny enebolig i Bærum. Trappene går over 3 plan og fremstår som et unikt designelement.

Prosjekttrapp i stål med eiketrinn

Nedre trapp har et S-formet inngangsparti som går over i en spiraltrapp. Videre utgjør det øvre elementet en spiraltrapp som er en fortsettelse av den kurvede formen for det nedre elementet. Det gjennomgående elementet er trappeøyet som starter med en stor trappefot i nedre etasje og danner dreiningen for trappene oppover.

Prosjekttrapp i stål med eiketrinn

Disse trappene har en kurvet yttervange som også danner rekkverk for trappen. På toppen av vangen/rekkverket er stålet bøyd i en U-form, noe som både gir stabilitet for trappekonstruksjonen samt også former en håndløper med en gripekant for støtte når man går oppover trappen.

Valsing av stålvanger gjøres i store, mekaniske verksted som bøyer stål til store, maritime konstruksjoner som skip og offshore-installasjoner. For at trappen skal bli bra fordrer dette millimeterpresisjon i både produksjon og montering.

Arkitekten hadde sterke ønsker om at de røffe og industrielle egenskapene stålet har skulle være framtredende og det ble derfor ikke valgt noen lakkering av stålet. Løsningen ble å ovatrolbehandle dette i kombinasjon med en brunering. Dette er en behandlingsform som både beskytter stålet slik det er i dag, støvbinder og i tillegg gir en fin overflate uten skarpe kanter. Som motvekt til den kalde og grove stålkonstruksjonen ble det valgt trinn i eik som tilfører varme og lunhet.

Prosjekttrapp i stål med eiketrinn

Er du interessert i denne trappen?

Send oss en henvendelse