Fyrstikkaléen 1

På Helsfyr i Oslo pågår en modernisering av området med blant annet næringslokaler, boliger og kontorlokaler. Ettersom prisene på kontorlokaler i Oslo sentrum har økt de siste årene har flere leietakere etterspurt lokaler som ligger litt utenfor sentrumskjernen og Helsfyr-området som er et stort kollektivknutepunkt har utviklet seg til et attraktivt område på grunn av både t-bane, buss og nærhet til sentrale veiforbindelser. Bygget er tegnet av Kristin Jarmund Arkitekter AS og Vedal Entreprenør As var totalentreprenør.

Spiraltrapp Fritthengende Stalrekkverk3

Det stod opprinnelig et gammelt kontorbygg på tomten som ble revet i 2017 og grunnarbeidene for FA1 startet i 2018. Ferdigstillelse var våren 2020 og statlige leietakere som Statens Vegvesen, Lånekassen og Arbeids- og velferdsdirektoratet flyttet inn før sommeren 2020.

Nytrapp.no fikk oppdraget med å levere alt av innvendige ståltrapper til prosjektet og selve smykket i atriet er en unik spiraltrapp over 7 etasjer som er fritthengende med kurvet stålrekkverk. Det er en stor trapp med diameter på over 4,6 meter som er belagt med skiferstein og en rustfri håndløper som følger trappen oppover. De store stålplatene er krevende å produsere og montere da disse bøyes på store stålverksted, sveises sammen på plassen før de sparkles og males.

Spiraltrapp Fritthengende Stalrekkverk2

I tillegg til Atriumstrappen er det levert to ståltrapper med trinn for støp en i fløy A som går fra 2 etasje til 7 etasje med glassrekkverk og en i fløy B som går fra 8-10 etasje. Dette er solide trapper med et moderne design som foretrekkes av arkitekter og entreprenører da de har en pen finish og en kraftig utførelse som står i still med byggestilen med stål og betong.

Spiraltrapp Fritthengende Stalrekkverk5

Nytrapp.no leverte også en resepsjonstrapp i stål med sideboltet glassrekkverk. Her ble glassboltene lakkert i samme farge som trappevangen og det ble lagt fliser i trappen etter trappen var montert.

Resepsjonstrapp Stal Og Glass

I tillegg ble det levert 3 rømningstrapper i stål utendørs i galvanisert utførelse med trinn av gitterrist.

Er du interessert i denne trappen?

Send oss en henvendelse