Kombinasjon av trappetyper

Moderne kombinasjonstrapp levert til eldre funkisrekkehus.

Trinn
Ekstra tykke trinn av massiv eik
Vanger
Enkel vange langs vegg
Rekkverk
Tykke stålspiler

Trapp levert til kunde ved rehabilitering av arkitekttegnet funkisrekkehus. Trappen har svevende stålvange på veggsiden, mens de tykke eiketrinnene henger i spiler til tak på utsiden. Spilene fortsetter som spilevegg rundt trappeåpning oppe.

Kunde ønsket en luftig trappeløsning med svevene trinn, som ved «trapp ut av vegg». Siden det var begrenset mulighet for bæring av en vegghengt trapp, ble det sett på en løsning med vange langs vegg og oppheng i spiler på yttersiden. Resultatet ble en kul kombinasjonsløsning av våre trappetyper, som gir et svevende uttrykk uten å stille så store krav til veggens bæreevne.

Vangen ligger også med en liten avstand fra veggen som gjør at trappen fremstår som enda mer luftig og svevende. Dette er standard løsning for våre sidevanger av stål og gir en fin brytning og lysfall mot vegg.

I nedre etasje starter trappen med repos med trinn hele veien rundt, som fremstår som to svevende flåter. Første trinn i selve trappen er vridd en anelse for å lede deg i riktig retning.

Er du interessert i denne trappen?

Send oss en henvendelse