Løvenskioldsvei 4

Tiltakshaver tok kontakt med oss for ønske om trapp til sin bolig under oppføring i Løvenskioldsvei i Bærum. En arkitekttegnet enebolig med funksjonalistisk preg skulle oppføres på nyervervet tomt i Bærum kommune og de var på utkikk etter en løsning på trapp med et moderne og stramt uttrykk.

Arkitekten hadde tegnet en moderne enebolig med store vindusflater og gjennomtenkte løsninger med blant annet hems over trappen og en utendørs takterrasse med glassrekkverk. Eneboligen går over tre etasjer, med inngang i nedre plan. Trappene er derfor en meget sentral del av boligen og det var derfor viktig for tiltakshaver at trappeløsningen ble gjennomført både stilmessig og funksjonelt.

Vanger
Sidevanger i stå type Z-form
Trinn
Heltre eik
Rekkerverk
Sideveis festet glass i trappevange

Staltrapp Glassrekkverk3

For nedre trappeløp ble det valgt en lukket trapp med trinn og opptrinn i heltre eik 40 mm tykkelse og underliggende vanger. For å utnytte arealet under nedre trapp ble denne trappen bygd inn og lukket etter montasje slik at man fikk en praktisk bod under trappen. For øvre trapp ble det valgt en åpen løsning med sidevanger av stål med type Z-form. Disse tynne stålvangene gir et åpent og stramt uttrykk og passer bra i moderne boliger med funkis-stil. Da det er flere vinduer i trapperommet var det viktig at trappen ikke ble for dominerende og det ble derfor valgt åpne trinn som slipper lys igjennom.

Staltrapp Glassrekkverk4

Det er valgt en hvitpigmentert eikeparkett i boligen og det ble derfor ønskelig at trappen også skulle ha samme overflate. Vi har god erfaring med å individuelt matche trappetrinnene etter kundens gulvprøve og fikk også denne gangen til et godt resultat som skaper et enhetlig uttrykk for trapp og gulv.

Staltrapp Glassrekkverk1

Er du interessert i denne trappen?

Send oss en henvendelse