Stølsvegen

Trapp med eiketrinn og stålspiler

Med utgangspunkt i den klassiske tretrappen har vi levert en moderne og stilfull trapp til kunde ved renovering av enebolig i Oslo.

Trinn
Eik, fargetilpasset etter gulvprøve
Vanger
Hvitmalte trevanger
Rekkverk
Stålspiler og runde eikehåndløpere

Kunde hadde ønske om en godt tilpasset trappeløsning for å binde husets etasjer sammen på en god måte. Etter nøye planlegging og grundig detaljering sammen med kunde og deres arkitekt fikk vi utarbeidet en plasseffektiv og stilig løsning, som har fått plassen i sentrum av huset.

For å få plass til en fullverdig, komfortabel trappeløsning ble det gjort plassbesparende tiltak og noen alternative varianter av rekkverksføring, som har resultert i en flott trappeløsning med stilige detaljer. Med fargetilpassede eiketrinn, runde eikehåndløpere og rustfrie stålspiler, ble prikken over i-en satt og prosjektet er et godt eksempel på hvor mye små grep på en ellers klassisk trappevariant kan gjøre for uttrykket.

Eiketrapp med stålspiler i Stølsvegen

I hovedetasjen er rekkverk og starttrinn designet slik at de åpner for og inviterer til inngang fra siden, som både er et pent og praktisk grep. Kjellertrappen har fått en spilevegg i trappeøyet, der vangene står på linje overfor hverandre og spilene fortsetter som om de skulle gått gjennom vangen. Dette for å spare plass grunnet smalere tilgjengelig bredde. Det samme grepet går igjen i hovedetasjen for å ta minst mulig plass fra passasjen forbi trappen. Trinnene i kjellertrappen svinger da også rundt rekkverksstolpen som på en spiraltrapp, som både gir bedre plass til trinnbredde og gir trappen en moderne og annerledes vri.

Eiketrapp med stålspiler i Stølsvegen

 

«Vi er meget godt fornøyde med trappen. Den er som et smykke og binder hele huset sammen!»

 

Eiketrapp med stålspiler i Stølsvegen

Takket være godt samarbeid i alle ledd, fra arkitektens detaljering og ønsker for uttrykk til tømrernes vilje til å tilpasse og tilrettelegge, kan vi ønske kunde gratulerer med en flott trappeløsing og takke for et fint prosjekt og hyggelige tilbakemeldinger.

Er du interessert i denne trappen?

Send oss en henvendelse