Tips og råd

Slik er prosessen når du skal kjøpe ny trapp

27.01.2020 Skrevet av: Martin

En trapp er et sentralt element i alle boliger, og primært er trappen en bygningsdel som dekker behovet vårt for å komme oss fra én etasje til en annen. Heldigvis har vi kommet så langt at trappen også har blitt et viktig designelement i hjemmet. Vi som leverandør har mulighet til å skreddersy utallige trappeløsninger med både stål og glass, i tillegg til mange ulike tresorter.

Forny trappen med spennende løsninger

Med tanker om å renovere og pusse opp et hjem, blir ofte trappen en del av oppussingen. Noen velger å gjøre noe ut av dagens trapp, enten med trappefornyer/teppe eller maling. Dette er ikke produkter vi i Nytrapp tilbyr, men vi hjelper deg gjerne med en ny og spennende løsning for trappen. Vi kan tilby et variert utvalg av trappemodeller i alle prisklasser. Du kan se et utvalg av våre tidligere leveranser her.

Nytrapp Prosess Mesh Rekkverk

Erstatt den eksisterende trappen med en ny løsning

Dersom du ønsker å sette inn en ny trapp hvor det står en eksisterende trapp i dag, er det viktig å være oppmerksom på at det er en del bygningsmessige forhold som kan sette begrensninger for trappen. En trapp kan eksempelvis ikke får bedre gåkomfort (inntrinn og opptrinn) enn det tilgjengelige arealet som settes av. Med andre ord; har du en trapp som er bratt i dag og ønsker en trapp som er bedre å gå i, hjelper det ikke bare å kjøpe en ny trapp. Du må også se på mulighetene for å gi trappen mer plass enn det den har i dag. Det kan eksempelvis være nødvendig at lysåpningen må lages litt større og at trappen får litt mer boltreplass.

Vi i Nytrapp hjelper deg gjerne med å finne en ny, spennende trapp som samtidig gir deg bedre gåkomfort. Kontakt oss på epost ved å sende bilder av dagens løsning og noen omtrentlige mål for høyde, lengde og bredde. Eventuelt kan du også ha med deg dette om du besøker vårt showrom i Oslo.

Nytrapp Design Prosess Tretrinn

Finn best mulig trappeløsning til nytt hus

Hvis du er i prosessen med å bygge et nytt hus, har som regel arkitekten satt av plass til trappen og tegnet inn en foreløpig trappeløsning. Vi er derfor takknemlig for å få oversendt arkitekttegningene (både plantegning og snitt) for å bedre kunne hjelpe deg med å finne en best mulig trappeløsning.

Les også om hvordan vi jobber med arkitekter i trappeprosjekter.

I prosessen er det lurt å gjøre seg opp noen tanker om hvordan trappen kommer til å bli brukt. Hvilke rom ligger i de forskjellige etasjene, og hvordan vil det fungere å møtes i trappen når én person går opp mens en annen går ned? Vær også oppmerksom på at de fleste trapper fordrer mer solide innfestingsmuligheter enn vanlig standard vegg med gips. Derfor bør det bygges stenderverk på hver 30 cm i stedet for det vanlige på 60 cm. Hvis man bruker gips som øverste lag, bør det legges inn finer eller OSB bak gips for å gi tilstrekkelig feste for håndløperen. Det er også viktig å være nøye på at gulvvarme, rør og annet elektrisk holdes i god avstand fra dekkekanten hvor trapp og rekkverk festes.

Vi ser frem til å hjelpe deg med å finne en optimal løsning for din nye trapp! Dersom du har noen spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med oss, eller besøke oss i vårt showrom i Nedre Prinsdalsvei 87 i Oslo.

Se også prosessen for nye trapper