Tips og råd

Valg av trapp innendørs til nye eller eldre boliger

29.10.2020 Skrevet av: Martin

En ny trapp er en stor og viktig investering som skal stå i boligen i mange år fremover. I de fleste nye hus er trappen sentral og svært synlig i oppholdsrom og inngangsparti. Dette gjør at trappen ofte blir et av de viktigste design- og brukselementene du har i boligen.

Trappen er en viktig investering og et sentralt brukselement

En gjenomsnittlig familie bruker trappen gjerne 15 000–20 000 ganger i løpet av et år. Det sier seg derfor selv at en slik bruksgjenstand må oppfylle funksjon, design og kvalitet. Nytrapp har vært på markedet i over 10 år, og har levert mer enn 5 000 trapper. Vi sitter derfor på store mengder erfaring, og legger inn all kompetansen vi har når vi skal hjelpe deg med å velge og utforme en ny trapp.

Du kan se et utvalg av våre leveranser her.

 

Stål- og glasstrapper gir et moderne uttrykk

Utvalget og materialvalget for trapper har utviklet seg enormt de siste årene. Bruk av materialer som stål og glass gir muligheten til å få et helt annet design som skaper en moderne trapp – med slanke konstruksjoner og svevende trinn. Rekkverk i glass og mesh-netting gir spennende alternativer til den tradisjonelle tretrappen. Samtidig forsvarer den tradisjonelle og klassiske tretrappen fortsatt sin fortjente plass i våre leveranser, og med enkle grep kan vi lett få en moderne tretrapp.

Hva er viktig når du skal kjøpe ny trapp?

Trapp til ny bolig

Dersom du er så tidlig inne i prosessen med bygging av ny bolig at du kan påvirke, er det viktig at du sammen med arkitekten ser på muligheten til å få et trapperom som gir deg valgfrihet i trappeløsningen. På den måten blir du ikke låst til kun minimumsmål.

For mange er ikke en trapp bare en trapp man skal gå i, så tenk på hva du ønsker og liker. Valgmuligheten er store – fra ytterpunktene med et lukket konsept der trappen går mellom vegger – til en fullstendig åpen løsning med luft og lys. Om du ønsker en mer skulpturell løsning, bør du sørge for å sette av plass til trapper med midtvange. Dette er flotte trapper som naturlig krever mer rom rundt seg enn andre trappeløsninger. En repostrapp med et parti uten stigning er på den andre siden bedre og sikrere – både for små og store, mens rette trapper gir som oftest bedre design og linjeføring enn svingtrapper.

Se mer av du ulike trappetypene her.

Ved valg av trapp til ny bolig, er det viktig at vi som leverandør kommer tidlig inn i planleggingen. Er vi med fra starten, kan vi sammen med arkitekt og utbygger kvalitetssikre tegninger og utførelse, slik at forholdene blir optimale for utformingen og plasseringen av trappen du ønsker.

Les om hvordan vi jobber med arkitekter i trappeprosjekter her.

Ny trapp til eldre bolig

Når det gjelder eldre boliger der man ønsker å skifte ut en eksisterende trapp, er du ofte mer låst på fysiske mål om du skal benytte det samme trapperommet. Ofte er trapper i eldre boliger brattere og smalere enn det som er standard for dagens trappeløsninger. I disse tilfellene blir det viktig å gjøre gode grep i design som utnytter trapperommet maksimalt – og som gir en god visuell løsning med bruk av slanke konstruksjoner for å slippe til lys og gi en god følelse av åpenhet.

I noen tilfelle bør man vurdere om det er verdt å gjøre en mindre endring eller ombygging for å få den løsningen du virkelig ønsker, og full utnyttelse av investeringen i ny trapp.

Vi bistår med rågivning og planlegging

Dersom du har spørsmål om ny trapp til ny eller eldre bolig, er du velkommen til å ta kontakt med oss. Du kan også besøke vårt showrom som ligger i Prinsdal like ved Oslo sentrum.