Inspirasjon

Vi oppsummerer trender og valg fra trappeåret 2023

12.01.2024

I løpet av året som har gått har vi fått levere en rekke ulike trapper og vært en del av mange spennende prosjekter. Vi har derfor sett litt på trappeåret vårt i 2023 og oppsummerer her trendene fra året som har gått, og hvilke stilvalg som har hatt og har en økende popularitet.

Trapper med kostnadsbesparende valg

I 2023 var det flere kunder som har vært åpne for kostnadsbesparende valg for å realisere trappedrømmen. Dette har for eksempel vært å velge treverk i ask i stedet for i eik.

Det er nemlig my forskjellig og mange ulike alternativer å velge mellom når du skal i gang med å kjøpe en ny trapp, enten til eksisterende bolig eller et nytt bygg. Har man ikke ubegrenset med byggebudsjett, er det fint å vite at man kan, ved å ta noen enkle grep, redusere kostnadene, sånn at drømmetrappen kan realiseres. Se våre tips til kostnadsbesparende valg her.

tretrapp i ask med glassrekkvek
Bilde: Tretrapp av ask

Trapper med integrert belysning

Et element som stadig øker i popularitet er trapper med integrert belysning, som også ofte kan kobles opp mot smarthus. Her er det blant annet mulig å integrere belysning under, over eller langs trinnene, i rekkverk og håndløper, og langs trappen på vegg.

LED-striper som er diskret plassert under trinnene eller langs rekkverket kan gi en subtil og jevn belysning som fremhever strukturen og materialene til trappen, som også skaper en mer behagelig og tryggere trapp å gå i. Dette er spesielt effektivt i hjem med mørke farger eller begrenset naturlig lys. Og med et bredt spekter av fargevalg og lysstyrker, kan integrert trappelys også tilpasses etter spesifikke stiler og behov.

Se blant annet hvordan denne midtvangetrappen er lyssatt med led-lys under trinn, og stemningen det skaper i trapperommet.

midtvangetrapp med led-lys under trinn
Bilde: Midtvangetrapp med LED-lys

Eksperimentering med stålrekkverk

Vi ser at kunder stadig er mer eksperimentelle med forskjellige typer stålrekkverk enn tidligere. Her er det et bredt spekter av muligheter, og fordi stål er et allsidig og robust metall, får man ikke bare et rekkverk med eksepsjonell styrke og holdbarhet, men også en estetisk fleksibilitet som kan tilpasses enhver stil og smak. Alt fra elegante og minimalistiske design, til mer intrikate og kunstneriske mønstre.

Her er det også mulig å eksperimentere med forskjellige overflatebehandlinger som polert, børstet og pulverlakkert stål, sånn at man får et ønsket utseende og uttrykk på trappen.

Se to ulike valg for bruk av stålrekkverk til trapp i bildene nedenfor. Her er mulighetene mange.

Trapp med stålrekkverk
Bilde: Trapp med stålrekkverk
Trapp med rekkverk av stålplater
Bilde: Rekkverk av stålplater

 

Glassrekkverk frest ned i spor

For de som ønsker en ren og sømløs estetikk ved valg av glassrekkverk til trappen, er det her mulighet for at rekkverket freses ned i spor, enten i vange eller i trinn. Ved å velge denne installasjonsmetoden elimineres behovet for de synlige boltefestene, noe som gir et glatt og uavbrutt utseende som forsterker glassets gjennomsiktighet og samtidig skaper en illusjon av svevende glass som nærmest smelter sammen med omgivelsene. Glassrekkverk som freses ned i spor har vært en økende popularitet, og er ideelt for moderne boliger der et rent design og visuell sammenheng er en prioritert.

Eiketrapp med glassrekkverk frest ned i spor
Bilde: Eiketrapp med glassrekkverk

Trapper kombinert med lagringsplass

Trapper med en lukket konstruksjon nederst, som kan nyttiggjøres som lagringsplass med blant annet dører, har i 2023 vært svært aktuelt i boliger med begrenset plass.

I de fleste tilfeller etterlater en trapp seg noen kvadratmeter på gulvet som ofte blir stående tomt, men her er det gode muligheter til å utnytte plassen ved å skape kreative løsninger som gir ekstra lagringsplass til hjemmet. Du kan lese mer om hvordan plassen kan utnyttes ved å kombinere trapp og oppbevaring her.

eiketrapp med stål og lagringsplass
Bilde: Trapp med eiketrinn og stål

Enkle og klassiske tretrapper

De enkle og klassiske tretrappene har vært, og er fortsatt, en populær trapp som blir en elegant del av interiøret, og som legger en tidløs sjarm til hjemmet. Disse trappene kan også oppfattes som mer moderne med et minimalistisk rekkverk.

De klassiske tretrappene er ofte laget av solid tre, som eik og ask, og preges av et enkelt design som passer inn i ulike interiørstiler. Og med rene linjer, balanserte proporsjoner og naturlige materialer, får rommet med en tretrapp et varmt og innbydende preg.

Eiketrapp med stålrekkverk
Bilde: Eiketrapp

Plassbygde trapper

Plassbygde trapper som sparkles og males på stedet for å fremstå som integrert i boligen har blitt veldig populære, spesielt i større villaer.

Dette er trapper som er skreddersydd for å passe perfekt inn i et bestemt rom eller en bygning, og kan være laget av en rekke materialer, inkludert tre, stål, glass eller betong, avhengig av prosjektets estetiske og funksjonelle behov.

Plassbygde trapper gir muligheten til å skape unike design som kan bli nærmest et kunstverk i seg selv. De kan tilpasses for å passe perfekt til rommets form og størrelse, og kan være både moderne og minimalistiske eller tradisjonelle og detaljerte.

Plassbygd trapp med kurvet rekkverk
Bilde: Plassbygd trapp med kurvet rekkverk

Vi leverer ny trapp på skreddersøm til deg i 2024

Etter et innholdsrikt år med mange spennende trappeprosjekter, gleder vi oss til et nytt år og alle de spennende prosjektene som venter oss.

Planlegger du en ny trapp i 2024, enten til eksisterende trapperom eller til et nytt bygg, ta gjerne kontakt med oss for å få et uforpliktende tilbud. Vi leverer trapper i hele Norge og lager alt på skreddersøm, slik at trappen passer perfekt til ditt hjem og trapperom, og etter din stil, behov og ønsker.

Ta kontakt med oss